BEN : Hoe zit dat ?

Vanaf 2021 moet iedere nieuwbouwwoning in Vlaanderen BEN of Bijna-Energieneutraal zijn.  Kies je voor een BEN-woning, dan levert jou dat instant tal van voordelen op.  Zo krijg je een voordelig hypothecair krediet, korting op je onroerend voorheffing en bespaar je duurzaam op je energiefactuur, om er maar enkele te noemen.

Wat is een BEN-woning?

Om als BEN-woning te worden erkend, moet de woning voldoen aan een energieprestatieniveau van E30 of minder.  Om het energieprestatieniveau van een woning te bepalen, worden zowel het energieverbruik als de capaciteit van de woning om zelf energie op te wekken in rekening gebracht.  Verwarming, koeling, ventilatie en warm water zijn dus doorslaggevende factoren, net als de aanwezigheid van zonnepanelen, een warmtepomp en voldoende isolatie.

Voordelig hypothecair krediet voor een Ben-woning

Niet alleen de overheid stimuleert ons om BEN te wonen, ook banken gaan graag mee in deze filosofie.  Zij zijn zich er namelijk van bewust dat een energiezuinige woning een hogere marktwaarde heeft.

Kadastraal inkomen BEN-woning

Kies je voor een woning met een laag E-peil, dan krijg je korting op je onroerende voorheffing, oftewel je kadastraal inkomen.  Afhankelijk van het E-peil krijg je de gedurende vijf jaar 50% tot zelfs 100% korting !

Huis voor de toekomst

Woningen die nu gebouwd worden met een zeer laag E-peil, stijgen bovendien nog in waarde.  De huidige regelgeving zal in de komende jaren nog worden verstrengd, waardoor je met een laag E-peil meteen anticipeert op striktere regels in de toekomst. Ga zeker eens te rade bij je bank voor meer informatie.

Blijf niet met een bouwvraag zitten

Heb je nog een vraag over een van bovenstaande onderwerpen of blijf je met een andere vraag achter ?

Deze website gebruikit cookies. Door het gebruik van deze site, aanvaard u ons gebruik van deze cookies.