Milieubewust bouwen, DOEN !

Duurzaam bouwen of ook wel  milieubewust bouwen genoemd, is een manier van bouwen waarbij we streven naar energie- en waterzuinige woningen. Hierbij staan de mens en het milieu centraal.  Bij duurzame woningen streeft men dus met andere woorden naar het verantwoord omgaan met energie, grondstoffen, water en ruimtes. Denk hierbij aan recycleren, duurzame materialen en/of producten, zonneboilers en zonnepanelen.

Bewust voor milieu en klimaat

Milieubewust wonen is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren.  Elke woning moet tegen 2050 energiezuinig zijn, maar bovendien leven mensen steeds bewuster voor een beter klimaat. Daarbij is zorgen voor het milieu en het klimaat de eerste stap richting een leefbare en mooie toekomst voor onze volgende generaties.

 

Gevolgen van duurzaam wonen

Duurzaam wonen kent heel wat voordelen, dat weet ondertussen iedereen. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke producten zorgen we er allemaal voor dat het milieu minder belast wordt. Hierdoor is er minder vervuiling en dus helpen we het milieu vooruit op de lange termijn.  

 

De grote voordelen van duurzaam wonen :

1.  Lage energie- en onderhoudskosten.

We bouwen de woning zo dat de onderhoudskosten geminimaliseerd zijn en de energiefactuur laag blijft.  Door gebruik te maken van duurzame producten voor isolatie en ventilatie, in combinatie met hernieuwbare technieken, blijft de energiefactuur laag. Heel wat woningen verliezen enorm veel warmte via ramen, muren, daken en vloeren. Door de woning te isoleren, bespaar je niet alleen energie, maar ook een hoop geld. Ook draag je automatisch een steentje bij aan het milieu door de lagere CO2-uitstoot.

2. Groter comfort en beter omgeving.

Dit komt door de uitstekende warmte-isolatie, ventilatie en verlichting. De luchtkwaliteit is hierdoor een pak beter dan bij niet-duurzame woningen. De woning draagt zo ook automatisch bij aan de gezondheid en het welzijn van de mens. Er worden geen of veel minder schadelijke stoffen de lucht ingeduwd.

3. Zelf duurzame energie voorzien.

Door gebruik te maken van  zonnepanelen, zonneboilers en/of warmtepompen compenseer je jouw energiegebruik. Dat is niet alleen goed voor het klimaat (omdat het duurzaam geproduceerde energie is), maar ook voor je portemonnee.  

4. Woningprijs

Op het einde van de rit is het handig meegenomen dat de waarde van jouw woning stijgt en je zet je in voor het milieu en de toekomst. Een ware investering dus !

Blijf niet met een bouwvraag zitten

Heb je nog een vraag over een van bovenstaande onderwerpen of blijf je met een andere vraag achter ?

Deze website gebruikit cookies. Door het gebruik van deze site, aanvaard u ons gebruik van deze cookies.